L’Associació cultural Grup D’Art4 ha organitzat aquest dissabte el 3r Concurs de pintura ràpida Grup d’Art4 – Ciutat de Balaguer

Durant tot el matí els artistes han realitzat les seves obres per diferents carrers de la ciutat. En aquesta tercera edició la temàtica era lliure, tot i que la majoria han pintat indrets i monuments del Centre Històric, utilitzant diferents tècniques. En total han participat 21 artistes.

A les 2 del migdia ha finalitzat el concurs i el jurat, després d’una valoració de les obres, ha donat a conèixer els guanyadors i s’ha fet entrega dels diferents premis.

El jurat estava format per: Josep Giralt, exdirector del Museu de Lleida; Víctor Pedra, pintor i escultor; i Ramon Mayals, il·lustrador.

La quantia dels premis ha augmentat en aquesta edició i el primer premi era de 700 euros, patrocinat per Cudós Consultors. La guanyadora ha estat Celia Sánchez, de Sant Boi del Llobregat. L’artista ha pintat l’estació de tren de la ciutat, aprofitant que aquest dissabte feia parada el Tren dels Llacs. Abel Florido ha estat el guanyador del segon premi de 500 euros, patrocinat per Villart Logístic. Finalment pel que fa al tercer premi de 300 euros, patrocinat per Clínica Dental Balaguer, Mercè Humedas.

Montserrat Cots, presidenta de l’Associació cultural Grup D’Art4, ha explicat que estant molt contents per la vintena d’artistes que han participat en aquest edició i pel gran nivell, amb obres més modernes.

A l’acte d’entrega de premis també ha participat la paera de cultura, Mari Carme Puigpelat, i la paera d’Ensenyament, Anna Profitós.

En aquest edició una de les novetats és que les obres quedaran en propietat de les empreses patrocinadores. En aquest sentit, des de l’associació i organització del concurs agraeixen la implicació dels agents privats en la promoció de l’art i la cultura. Una altra de les novetats ha estat el canvi de data respecte a l’any passat, en que el concurs havia coincidit amb la festa de l’Harpia.

El Concurs de pintura ràpida és un dels actes inclosos en el marc dels actes de la setmana cultural de Sant Jordi.