El teatre municipal de Balaguer va acollir diumenge al vespre el concert dels finalistes de la 7a edició del Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla Ciutat de Balaguer.
El concurs, un dels més importants de Catalunya, va comptar en aquesta edició amb la presència de 20 cantants de l’Estat Espanyol i d’Itàlia que van exhibir un alt nivell en totes les interpretacions.
El concurs es va disputar durant tot el cap de setmana en diverses fases i diumenge al vespre, el concert  dels finalistes, va posar-hi el punt i final.
Els cantants competien amb la interpretació d’una àrea de sarsuela o òpera, un oratori, un lied i enguany, com a novetat, també havien de cantar una seguidilla dels Germans Pla. Aquest premi, que porta per nom Manel Pla, vol fomentar el coneixement de l’obra d’aquests compositors oriunts de Balaguer.
La gran triomfadora d’aquest any va ser la mallorquina Marga Cloquet que es va endur el primer premi del concurs, la Beca d’Estudis a l’Òpera de Sabadell i també va obtenir el premi del públic.
El segon premi va ser pel barceloní Josep Ramon Olivé. Tànit Bono va ser distingida com a millor intèrpret de lied que li permetrà poder actuar al festival de lied Victòria dels Àngels a Barcelona. Pel que fa a la Millor interpretació de l’obra dels Germans Pla, el premi va ser per Marta Casals.
El premi de l’associació d’Iniciatives Bada-Pas va ser compartit per Josep Ramon Olivé i Tànit Bono i permetrà als cantats poder actuar al cicle “Juliol de Música i Poesia”.